Puteți trata vulvovaginita acasă?

Puteți trata vulvovaginita acasă?

Vulvovaginita se referă la diferite afecțiuni care provoacă inflamație sau infecție în vulvă și vagin. Afecțiunea este frecventă și ușor tratabilă.

Cauzele potențiale ale vulvovaginitei includ:

În mod obișnuit, simptomele vulvovaginitei afectează atât vulva, cât și vaginul. Cum se confruntă cineva afecțiunea depinde de cauză.

Cauzele vulvovaginitei?

Tipurile și cauzele afecțiunii includ următoarele:

Vaginoză bacteriană (BV )

Vaginoza bacteriană sau BV este cel mai frecvent tip de vulvovaginită. Dezechilibrele bacteriene în vagin provoacă afecțiunea Se estimează că Statele Unite sunt de 21,2 milioane, sau 29 la sută la femeile cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani, acest lucru este potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Până la 84 la sută dintre femei cu femei cu BV nu raportează niciun simptom.

infecțiile cu drojdie, inclusiv infecțiile cu Candida, sunt cauze frecvente ale vulvovaginitei. Aceste infecții sunt, de asemenea, numite candidoze vulvovaginale.

Infecțiile cu drojdie nu sunt infecții cu transmitere sexuală (STI).

infecțiile cu drojdie afectează până la 75 la sută din populația feminină cel puțin o dată în viață , și recurențele nu sunt neobișnuite. Recurențele sunt mai frecvente la cei cu tulburări de imunodeficiență, cum ar fi diabetul și lupusul.

trichomonas

trichomonas sau trichomoniaza este o infecție cauzată de un parazit și este de obicei răspândită prin contact sexual, dar Nu întotdeauna.

Prevalența Trichomonas în S.U.A., se crede că este în jur de 2,3 milioane, sau 3,1 la sută, printre fete și femei, cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani, potrivit CDC.

Alte cauze

Cauzele suplimentare ale vulvovaginitei includ:

 • Ingrediente în săpunuri, loțiuni și produse de igienă personală, inclusiv dușuri
 • spermicide
 • Erupții de căldură de la mod de administrare parazitol îmbrăcăminte strânsă sau umedă
 • Condiții cronice ale pielii
 • Niveluri de estrogen reduse în jurul începerii menopauzei sau după naștere
 • Corpuri străine, inclusiv tampoane pierdute
 • Sărbător de igienă slabă din bacteriile din fecalele

vulvovaginita cauzată de o igienă slabă tinde să fie mai frecventă la fetele tinere care nu au lovit încă încă pubertate. Acest lucru se poate datora practicilor slabe de igienă care pot transfera bacteriile fecale în vagin.

Care sunt simptomele?

Simptomele generale ale vulvovaginitei includ:

 • mâncărime
 • Burning
 • Iritare
 • Roșeață sau durere
 • umflarea
 • uscăciune

Unele femei pot experimenta și:

 • Durere sau disconfort cu urinare
 • Durere în timpul activității sexuale
 • Sângerare ușoară în afara perioadelor lunare
 • Descărcare anormală
 • Miros, uneori miros de pește

Ce spun mirosul și descărcarea despre cauza?

descărcare și mirosul disting cele trei cauze ale vulvovaginitei.

 • Descărcarea cu infecții cu drojdie este în general albă și căsuță de brânză, dar nu are miros. Infecțiile cu drojdie provoacă, de asemenea, mâncărime.
 • descărcarea BV este mai substanțială și poate apărea ca o culoare gri sau verde. Mirosul său de miros de pește poate distinge bv.
 • descărcarea de trichomoniază poate avea și un miros de pește. Culoarea descărcării este o culoare galben-verde și apare asemănătoare cu spuma.

Când să vezi un medic

vulvovaginita poate fi gravă dacă nu este tratată, deși nu este în general o afecțiune severă.

A vedea un medic este cel mai bun mod de a determina ce se întâmplă și de a obține tratamentele potrivite din cauza numeroaselor cauze, inclusiv a contactului sexual.

Un medic va face un diagnostic de vulvovaginită pe baza simptomelor și analiza oricărei descărcări vaginale.

efectuarea unui examen pelvic poate ajuta, de asemenea, la diagnostic. Examenele pelvine implică examinarea fizică și vizuală a organelor de reproducere, inclusiv vulva și vaginul.

Un medic poate testa descărcarea vaginală cu un test de preparare umedă, numită și o montare vaginală umedă.

Ele pot testa și pH -ul vaginal, deoarece nivelurile de pH crescute pot indica BV sau trichomoniaza. Un medic va aplica un stick de testare a pH -ului pe pereții vaginari pentru a verifica nivelurile de pH.

Odată ce un medic a decis că bacteriile, drojdia sau sursa de parazit a vulvovaginitei, vor diagnostica tipul de vulvovaginită și Tratamentul poate începe.

Care sunt opțiunile de tratament?

Tratamentele depind de cauză și includ următoarele:

tratamente BV

Tratarea BV implică o persoană care ia medicamente și aplicarea gelurilor și cremelor la vulva și vagin.

medicamente, cum ar fi metronidazolul (disponibil ca tabletă sau gel) sau clindamicină (o cremă) sunt disponibile doar cu un medic Prescripție.

Tratamente de infecție cu drojdie

Tratarea infecțiilor cu drojdie se poate face cu creme și supozitoare antifungice fără vânzare (OTC), cum ar fi miconazolul, care este disponibil sub numele de marcă Monistat.

Medicii pot trata infecțiile cu drojdie cu medicamente antifungice orale, inclusiv fluconazol (diflucan). Dacă au diagnosticat o infecție cu drojdie, probabil că vor prescrie fluconazol sau o altă prescripție antifungică.

O singură doză de metronidazol sau tinidazol poate trata și vindeca trichomoniaza, conform CDC.

Este necesar să tratăm toți partenerii sexuali. De asemenea, ar trebui să evite contactul sexual cel puțin o săptămână și până când toate simptomele vor fi plecate pentru a preveni reinfecția.

este esențial să fie verificat dacă simptomele se întorc.

Faceți remedii la domiciliu Lucrul?

cazuri ușoare de infecții cu BV și drojdie pot dispărea fără tratament sau cu remedii la domiciliu. Poate fi totuși o idee bună să vezi un medic care poate prescrie tratamente adecvate.

Iaurt

Deoarece iaurtul conține bacterii bune, consumul său zilnic este un remediu eficient pentru BV. Mai mult decât atât, probioticele din iaurt ajută la menținerea nivelului de pH pentru a reduce la minimum bacteriile vaginale și creșterea drojdiei efecte secundare. Poate fi adăugat la dietă sau luată ca supliment pentru a gestiona simptomele și a preveni BV.

Ce spun studiile despre remedii la domiciliu?

Cercetare de la Journal of Women Health Found găsită Acest acid boric este o alternativă sigură pentru tratarea infecțiilor cu drojdie recurentă. O persoană o poate aplica ca supozitor vaginal înainte de culcare. Este o idee bună să verificați cu un medic înainte de a începe tratamentul cu acid boric.

Takeaway

Tratamentul pentru vulvovaginită depinde de cauză, iar unele cazuri pot dispărea fără tratament.

Igiena bună este cea mai bună modalitate de a preveni vulvovaginita neinfecțioasă. Purtarea de haine confortabile care absoarbe umiditatea poate reduce, de asemenea, infecția. Utilizarea unui prezervativ poate preveni majoritatea formelor de vulvovaginită cu transmitere sexuală.

Adoptarea unor obiceiuri bune de stil de viață, inclusiv o dietă sănătoasă și gestionarea tuturor condițiilor de sănătate poate ajuta, de asemenea, la evitarea vulvovaginitei.

 • Sănătate sexuală/Stds
 • Sănătatea femeilor/ginecologie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații . Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .